• Ik help je graag

  Psychomotorische therapie & Trainingen

  Psychomotorische therapie
  Psychomotorische therapie is een behandelvorm voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen die ondersteuning zoeken bij psychische en/of sociale klachten. Klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid, spanningen, stress, burn-out etc. hebben vaak ook een lichamelijke kant. Daar ligt dan ook meteen de kracht van PMT.

  Psychomotorische therapie is vooral een doe-therapie. Binnen de therapie worden situaties gecreëerd waarin je jouw gedachten, gevoelens en gedragspatronen op de eerste plaats ervaart, dan leert herkennen en waar nodig en wenselijk anders te benaderen en/of te veranderen. Dit kan zowel individueel, als in groepsverband.
Het doel hierbij is met behulp van de psychomotorische therapie, gedragsverandering tot stand brengen waardoor de psychische klachten of problemen minder worden of verdwijnen.

  Trainingen
  Trainingen die PMTBrabant aanbiedt, zijn meestal in groepsverband en hebben een therapeutisch karakter. Het laat mensen ervaren en zelf stil staan bij gevoelens, gedachten en gedragspatronen. Door het ervaringsgerichte karakter biedt het de mogelijkheid om op een laagdrempelige en leuke manier, elkaar te ontmoeten en/of zicht te krijgen op groepsprocessen.

  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie Lees meer over de tarieven
  Psychomotorische therapie & Trainingen